Comportament        Origen        Salut

Com es comporta la nostra mascota

El gat és un animal molt sociable, al contrari del que pensa molta gent. És un animal que ha anat desenvolupant un llenguatge corporal, lligat a una amplia gamma de sons, amb els quals el permet comunicar-se amb altres felins i amb nosaltres. El seu rostre és especialment expressiu, pot demostrar multitud d'emocions que van des de l'alegria a la por o l'agressivitat.

Les postures del nostre gat ens indiquen el seu estat d'ànim.

Si prepara una retirada i està a la defensiva, pot quedar-se estàtic uns minuts, amb la mirada intensa i les orelles de punta, per captar qualsevol so.

Orelles

Les orelles ens poden donar informació sobre el seu estat d'ànim.

Les orelles de punta, indiquen malestar i pot estar predisposat a l'atac, si les posa cap enrere, està en estat d'alerta, si les baixa lateralment és temor i defensa.

Les pupil•les

Les pupil•les quan es fan petites, son senyal de tensió, interès i agressió. Les pupil•les dilatades expressen sorpresa, por i defensa. Ja que l'obertura de les pupil•les depèn de la llum, no es pot jutjar l'humor només pels seus ulls.

El bigoti

Els bigotis també diuen molt del nostre animal. Si els posa cap enrere, està en actitud defensiva, quan els posa cap endavant, és per què tafaneja, mossega o llepa els llavis. Uns bigotis de costat i menys oberts, indiquen tranquil•litat i comoditat.

La cua

Si la cua s'infla i el cos s'arqueja, no hi ha dubte que està sentint por i agressivitat, sigui per la presència d'un altre animal o d'un gat que no coneix, o que se sent amenaçat per algun motiu.

Quan està content i salta davant del seu propietari, o passeja tranquil•lament, porta la cua aixecada. Però si doblega la punta de la cua cap endavant, vol dir que està de molt bon humor.

Si la mou constantment de dreta a esquerre i d'esquerre a dreta, compte! perquè està de molt mal humor.

En canvi si la mou pausadament, significa que demana afecte.

Si dorm i mou lentament la punta de la cua, està somiant amb coses agradables.