Qui Som

PROGAT SBD Ús una associaciˇ sense Ónim de lucre, que es dedica a la protecciˇ, especialment, del gat de carrer i a l'esterilitzaciˇ de col˛nies urbanes i a promoure i informar sobre els beneficis que aporta l'esterilitzaciˇ.

Veient la necessitat de tractar el problema de les col˛nies de gats de carrer des de la prevenciˇ, i no sempre actuant quan ja Ús massa tard per trobar solucions raonables, vam voler comenšar a actuar mitjanšant l'esterilitzaciˇ com a prioritat per a la protecciˇ i defensa del gat de carrer.

HavÝem llegit i ens havÝem informat d'aquest mitjÓ que ja s'estava fent en algunes poblacions de Catalunya i sobretot a molts pa´sos de l'estranger (ItÓlia, Franša, Regne Unit, USA, TunÝsia...) i vam entrar en contacte amb l'associaciˇ PROGAT BCN de Barcelona, als quals agra´m els seus consells, instruccions i idees que ens van ajudar a comenšar. Vam entrar en contacte amb ells el novembre del 1999 i de fet vam comenšar a treballar a Sabadell com a Delegaciˇ de PROGAT BCN.

A l'abril del 2000, ens vÓrem ja constituir com a associaciˇ aut˛noma PROGAT SBD, mantenint unes normes d'actuaciˇ similars.

ALTRES ACCIONS

PROGAT SBD, juntament amb l'Ajuntament de Sabadell, ha portat a terme campanyes de conscienciaciˇ i sensibilitzaciˇ, mitjantšant uns p˛sters que es van distribuir per comeršos, botigues d'animals, locals p˙blics i clÝniques veterinÓries, en el qual s'expressava: Un Animal No ╔s Una Joguina, s'ha de ser responsable per a adoptar-ne un, i no oblidar-lo a les vacances d'estiu.

Hem participat en xerradaes a escoles de Sabadell per promoure el voluntariat i hem portat la nostra exposiciˇ de p˛sters explicatius i fotos als centres cÝvics, escoles i fires de la nostra ciutat i municipis ve´ns.

PROGAT SBD, tambÚ rep moltes trucades en el m˛bil, ens truca gent amb problemes amb els ve´ns, que mostren un comportament incÝvic, o bÚ amb dubtes sobre algun tema dels gats, per proposar-nos un nou projecte o per a que els ajudem a tramitar alguna instÓncia o den˙ncia quan s'han donat casos d'enverinaments.

En molts casos PROGAT SBD hi ha intervingut i hem ajudat a resoldre els conflictes, proposant actituds de consens entre els ve´ns, explicant com poden resoldre el problema, i demanant sobretot tolerÓncia i respecte envers els gats.

Altres vegades hem hagut d'intervenir per denunciar i fer intervenir la policia en alguns casos de negligŔncia per part de propietaris de gossos que deixaven lliures i mataven gats de col˛nies i en casos d'enverinament que no sˇn pocs, per cert, i haurien de ser controlats mÚs estrictament i penalitzats, ja que tambÚ podrien afectar gats amb amo, gossos i incl˙s nens!.

Ens truquen tambÚ persones interessades en protegir una col˛nia de gats propera mitjantšant lĺesteriltizaciˇ, els expliquem com ho han de fer i els ajudem.